Zwemles in kleine groepen

Zwemles in kleine groepen

Tijdens deze zwemles bieden we meer persoonlijke aandacht voor onze deelnemers. Doordat we werken met kleine groepen van maximaal 6 deelnemers kunnen we meer 1 op 1 coachen.
Een zwemles in een kleine groep biedt rust, regelmaat en zorgt voor minder prikkels dan bij een regulier ABC-zwemtraject.

Extra zorg en aandacht tijdens ABC zwemlessen

Heeft jouw kind meer begeleiding nodig, is hij of zij sneller afgeleid? Of functioneert je kind minder goed in een grotere groep? Dan is deze vorm van zwemlessen erg geschikt. Ook kinderen die bang zijn voor water zullen beter passen in deze groep omdat we specifiek op deze uitdagingen zullen inzoomen.

Door de persoonlijke aandacht voorkomen we dat de kinderen blijven hangen op hetzelfde zwemniveau. De lesmethode wordt altijd vanuit positief oogpunt benaderd, we gaan uit van de kracht van de deelnemers en kijken vanuit daar naar een persoonlijk zwemplan.

Hoe werken we?
Onze instructrices geven een korte, duidelijke en motiverende uitleg van de zwemactiviteiten. Dit doen ze met pictogrammen op bordjes of attributen. Doordat we met pictogrammen werken is het voor alle deelnemers duidelijk wat er van ze verwacht wordt. We maken de les en opdrachten zo tastbaar mogelijk. Moeten we 10 baantjes zwemmen? Dan gebruiken we 10 blokjes om het aantal baantjes aan te geven.
Daarnaast bieden we een duidelijke structuur en starten en eindigen we iedere week hetzelfde, wat zorgt voor herkenbaarheid en rust bij onze deelnemers

ABC zwemtechnieken

Alle ABC zwemtechnieken worden doorlopen. Maar we kijken per kind en groep in welke snelheid we het traject kunnen toepassen. Door deze individuele benadering en extra zorg zal dit traject langer duren dan het reguliere ABC zwemtraject. Dit is per kind verschillend en zullen we ook één op één bespreken.

Diploma zwemmen vanuit zwemmen in een kleine groep:
Vanuit deze groep oefenen we uiteraard ook voor alle ABC diploma’s. Met de ouders/begeleiders overleggen we of het kind kan deelnemen aan het reguliere diploma zwemmen, of dat we dit tijdens een les in onze kleine zwemgroep plannen.

Wanneer past jouw kind in een zwemles in een kleine groep?

  • Er is sprake van lichamelijke of mentale problemen waardoor er meer zorg en aandacht tijdens het zwemmen nodig is.
  • De prikkels bij een regulier ABC traject zijn te veel voor je kind.
  • Het kind functioneert beter in een kleine vertrouwde en rustige omgeving

Wanneer vinden deze lessen plaats?

Deze lessen zijn op dinsdag van 16.00 - 16.45 en van 16.45 - 17.30 uur.

Wil je je inschrijven?

Zijn het de eerste zwemlessen bij Pica Mare?

We hebben verschillende zwemlesproducten, hier gaat altijd eerst een adviesles aan vooraf om te bepalen welk product het beste bij je zoon of dochter past. Mochten er bijzonderheden zijn dan kun je deze aangeven in het opmerkingen veld.

Inschrijven hiervoor kan via onze online portal:

Easyswim Portal - Inschrijven

Wat kosten deze lessen?

ABC Zwemles in kleine groepen
€ 76,30
Maandabonnement
Maandabonnement (automatische incasso) maximaal 6 kinderen in een groep, 45 minuten les
€ 30,00
Inschrijfgeld
eenmalig inschrijfgeld voor zwemabonnement (incl paskosten)
€ 69,20
Diploma pakket
Afzwemmen voor je zwemdiploma. Incl. 3 oefenlessen, 1 testles, je diploma en medaille