Zwemles in kleine groepen

Zwemlessen in kleine lesgroepen 

Sinds 2023 bieden wij ook zwem ABC in kleine lesgroepen aan. Deze worden ook wel eens plus lessen, premium lessen, extra aandachtgroepen enzovoort genoemd.  
In Pica Mare zijn dit lesgroepen die hetzelfde traject volgen als de reguliere zwemlessen, maar dan in een (nog) kleinere lesgroep. 

 

Pica Mare: de enige zwemlesaanbieder in regio Gennep met de Licentie Nationale Zwemdiploma's 

Bij Pica Mare vinden wij veiligheid in het water erg belangrijk. Het is dan ook niet voor niets dat wij aan alle kwaliteitscriteria voldoen om de Licentie Nationale Zwemdiploma's te mogen dragen.  

“De Licentie Nationale Zwemdiploma’s is een instrument om de kwaliteit van het zwemonderwijs en het diplomazwemmen voor het Zwem-ABC en het vervolgaanbod op een zo hoog mogelijk niveau te krijgen en te houden”, aldus de Nationale Raad Zwemveiligheid. 

De Nationale Raad Zwemveiligheid is een organisatie die als doel heeft om door middel van de licentie de borging van veiligheid en kwaliteit van leren zwemmen te stimuleren. Kies je voor Pica Mare als zwemlesaanbieder dan weet je dat we voldoen aan de kwaliteitsstandaard van de zwembranche. 

 

Zwemlessen in extra warm water 

In Pica Mare hoeft u niet bang te zijn voor blauwe lippen en rillende kinderen. Bij ons ligt de watertemperatuur 2 tot 4 graden hoger dan bij soortgelijke accommodaties. Door dit warme water houdt je kind het langer vol en zal er meer rendement uit elke zwemles worden gehaald. 

  

De zwemniveau's 

Zwemniveau - A 

Zelfredzaamheid in het water is bij dit niveau het belangrijkste einddoel. Een kind moet op een veilige manier leren zwemmen en te allen tijde zichzelf in het water kunnen redden. Veel van onze leskinderen zijn al gestart met baby- of peuterzwemmen en hebben zo op een speelse manier al kennisgemaakt met het water. 

Wat gaan we doen? 

Drijven op de buik en de rug, klimmen op matten, lekker ravotten in het water. Alles om te zorgen dat jouw kind vrij wordt in het water. Daarnaast leren we de zwemslagen aan op een speelse manier. 
Het eerste wat we jouw kind gaan leren is hoe hij of zij op de rug op een veilige manier aan de kant kan komen. Dit is de basis van ons programma. 
 
Wanneer je kind er klaar voor is mag hij of zij op zwemles.  De looptijd van een A traject is gemiddeld 60 lessen. 

Zwemniveau - B 

Bij dit niveau gaan we de zwemslagen verfijnen en de conditie opbouwen. We trainen goed op techniek van de slagen en zullen jouw kind hierin coachen. Daarnaast gaan we oefenen we met diverse survival technieken. 
 
Net als bij het zwemdiploma A, zijn er ook bij dit niveau weer verschillende vaardigheden die jouw kind moet beheersen.  

Zwemniveau - C 

Nu gaan we jouw kind klaar maken om helemaal zelfstandig te kunnen zwemmen. 
Met desoriëntatie technieken vergroten we de zelfredzaamheid. Denk aan koprollen van de waterkant af, een koprol in het water maken en leuke spelletjes op en onder de mat. 
Nadat het laatste traject van het zwem ABC is doorlopen kan jouw kind ook een hoekduik en een helphouding uitvoeren. Kort door de bocht: jouw zoon of dochter kan overleven in het water. 
 
Met het A, B en C diploma op zak ben je zwemveilig! 

 
Zwemmen met de EasySwim Pro 

Bij Pica Mare zwemmen we met het 'EasySwim Pro' zwemvest. Deze zit inbegrepen in de inschrijfkosten en ontvang je bij de eerste zwemles. Naar mate jouw kind zelfstandig kan zwemmen is deze uiteindelijk natuurlijk niet meer nodig. 

 

Leerlingvolgsysteem: de ouder als educatieve partner 

Wij werken met een leerlingvolgsysteem waarmee je de vorderingen van jouw kind bij kunt houden. Via ons online klantenportal is het verder mogelijk je kind af te melden voor de zwemles, alle belangrijke gegevens op te zoeken inclusief de betaalgeschiedenis en staat er een archief van onze berichten. Op deze manier maken we je graag onze partner in het zwemlestraject van je kind! 

 

Schrijf je kind nu in! 

We hebben verschillende zwemlesvormen, hier gaat altijd eerst een (gratis) adviesles aan vooraf om te bepalen welk lesvorm het beste bij jouw kind past. Mochten er bijzonderheden zijn dan kun je deze aangeven in het opmerkingen veld.  
We geven zwemlessen aan kinderen vanaf 4 jaar, voor de snelcursus geldt een minimale leeftijd van 5 jaar. Inschrijven kan vanaf 3 jaar oud: het voordeel is dat er vanaf het moment dat je ingeschreven bent je gebruik kunt maken van de oefenuurtjes. 

Inschrijven hiervoor kan via onze online portal:  

Easyswim Portal - Inschrijven

 

Sociale veiligheid

In Pica Mare volgen wij de gedragscode van de zwembadbranche. Het indienen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is daarnaast een eis voor al onze nieuwe medewerkers. Is er desondanks echt iets mis of maak u zich grote zorgen? Dan kunt u anoniem terecht bij de meldlijn van het NOC*NSF, via telefoonnummer: (0900) 202 55 90 (€ 0,10 per minuut). De deskundige hulpverleners van het meldpunt zijn 24 uur per dag bereikbaar, ook in het weekend en op feestdagen. 

Wat kosten deze lessen?

Zwem ABC in kleine groepen
€ 80,40
Maandabonnement
Maandabonnement (automatische incasso) maximaal 6 kinderen in een groep, 45 minuten les
€ 62,50
Inschrijfgeld
Eenmalig inschrijfgeld voor het zwemabonnement. Dit is inclusief het accommodatie pasje, het Easyswim Pro zwempak , 3 x gratis koffie/thee koffie/theekaart met 3 consumpties, 4 x recreatief zwemmen (met een betalende volwassenen) en de gratis adviesles.
€ 72,90
Diploma pakket
Afzwemmen voor je zwemdiploma. Incl. 3 oefenlessen, 1 testles, je diploma en medaille
€ 26,10
Diplomazwemmen
Afzwemmen voor je diploma
€ 14,30
Losse les diplomavaardigheden