Zwem ABC

Zwem ABC

Bij Pica Mare bieden wij zwemlessen aan volgens de normen van het Nationale Zwemdiploma en dit in extra warm water. Bij ons staan veiligheid en plezier voorop zodat jouw kind op een veilige, efficiënte en duurzame manier leert zwemmen.  

 

Pica Mare: de enige zwemaanbieder in Gennep met de Licentie Nationale Zwemdiploma's 

Bij Pica Mare vinden wij veiligheid in het water erg belangrijk. Het is dan ook niet voor niets dat wij aan alle kwaliteitscriteria voldoen om de Licentie Nationale Zwemdiploma's te mogen dragen.  

“De Licentie Nationale Zwemdiploma’s is een instrument om de kwaliteit van het zwemonderwijs en het diplomazwemmen voor het Zwem-ABC en het vervolgaanbod op een zo hoog mogelijk niveau te krijgen en te houden”, aldus de Nationale Raad Zwemveiligheid. 

De Nationale Raad Zwemveiligheid is een organisatie die als doel heeft om door middel van de licentie de borging van veiligheid en kwaliteit van leren zwemmen te stimuleren. Kies je de voor Pica Mare als zwemlesaanbieder dan weet je dat we voldoen aan de kwaliteitsstandaard van de zwembranche. 

 

Zwemlessen in extra warm water 

In Pica Mare hoeft u niet bang te zijn voor blauwe lippen en rillende kinderen. Bij ons ligt de watertemperatuur 2 tot 4 graden hoger dan bij soortgelijke accommodaties. Door dit warme water houdt je kind het langer vol en zal er meer rendement uit elke zwemles worden gehaald. 

  

De zwemniveau's 

Zwemniveau - A 

Zelfredzaamheid in het water is bij dit niveau het belangrijkste einddoel. Een kind moet op een veilige manier leren zwemmen en te allen tijde zichzelf in het water kunnen redden. Veel van onze leskinderen zijn al gestart met baby- of peuterzwemmen en hebben ze op een speelse manier al kennisgemaakt met het water. 

Wat gaan we doen? 

Drijven op de buik en de rug, klimmen op matten, lekker ravotten in het water. Alles om te zorgen dat jouw kind vrij wordt in het water. Daarnaast leren we de zwemslagen aan op een speelse manier. 
Het eerste wat we jouw kind gaan leren is hoe hij of zij op de rug op een veilige manier aan de kant kan komen. Dit is de basis van ons programma. 
 
Wanneer jouw kind er klaar voor bent mag hij of zij op voor het zwemdiploma A.  De looptijd van een normaal traject is gemiddeld 60 lessen. 

Zwemniveau - B 

Bij dit niveau gaan we de zwemslagen verfijnen en de conditie opbouwen. We trainen goed op techniek van de slagen en zullen jouw kind hierin coachen. Daarnaast gaan we zorgen dat jouw kind geen angst heeft in het water, dit oefenen we met diverse survival technieken. 
 
Net als bij het zwemdiploma A, zijn er ook bij dit niveau weer verschillende vaardigheden die jouw kind moet beheersen.  

Zwemniveau - C 

Nu gaan we jouw kind klaar maken om helemaal zelfstandig te kunnen zwemmen. 
Met desoriëntatie technieken vergroten we de zelfredzaamheid. Denk aan koprollen van de waterkant af, een koprol in het water maken en leuke spelletjes op en onder de mat. 
Nadat het laatste niveau van ABC zwemlessen is doorlopen kan jouw kind ook een hoekduik en een helphouding uitvoeren. Kort door de bocht: jouw zoon of dochter kan overleven in het water. 
 
Met het A, B en C diploma op zak ben je zwemveilig! 

 
Zwemmen met de EasySwim Pro 

Bij Pica Mare zwemmen we met het het 'EasySwim Pro' zwemvest. Deze zit inbegrepen in de inschrijfkosten.  Naar mate jouw kind zelfstandig kunt zwemmen is deze uiteindelijk natuurlijk niet meer nodig. 

 

Leerlingvolgsysteem: de ouder als educatieve partner 

Wij werken met een leerlingvolgsysteem waarmee je de vorderingen van jouw kind bij kunt houden. Via ons online klantenportal is het verder mogelijk je kind af te melden voor de zwemles, alle belangrijke gegevens op te zoeken inclusief de betaalgeschiedenis en staat er een archief van onze berichten. Op deze manier maken wij je graag onze partner in het zwemlestraject van je kind! 

 

Schrijf jouw kind nu in! 

We hebben verschillende zwemlesvormen, hier gaat altijd eerst een (gratis) adviesles aan vooraf om te bepalen welk lesvorm het beste bij jouw kind past. Mochten er bijzonderheden zijn dan kun je deze aangeven in het opmerkingen veld.  
We geven zwemlessen aan kinderen vanaf 4 jaar, voor de snelcursus geldt een minimale leeftijd van 5 jaar. Inschrijven kan vanaf 3 jaar oud: het voordeel is dat er dan al gebruik gemaakt kan worden van de oefenuurtjes. 

Inschrijven hiervoor kan via onze online portal:  

Easyswim Portal - Inschrijven

Wanneer vinden de lessen plaats?

Bekijk hier wanneer de verschillende zwemlessen plaatsvinden.
Ma
15:00 - 16:30
Zwem ABC
Di
15:00 - 17:30
Zwem ABC
Wo
15:00 - 18:00
Zwem ABC
Vr
16:00 - 18:45
Zwem ABC
Za
10:00 - 13:15
Zwem ABC
Ma
15:00 - 16:30
Zwem ABC
Di
15:00 - 17:30
Zwem ABC
Wo
15:00 - 18:00
Zwem ABC
Vr
16:00 - 18:45
Zwem ABC
Za
10:00 - 13:15
Zwem ABC

Wat kosten deze lessen?

Zwem ABC
€ 56,70
Maandabonnement
€ 62,50
Inschrijfgeld
Eenmalig inschrijfgeld voor het zwemabonnement, het Easyswim Pro zwempak van en paskosten
€ 69,20
Diploma pakket
Afzwemmen voor je zwemdiploma. Incl. 3 oefenlessen, 1 testles, je diploma en medaille
€ 24,70
Diploma zwemmen
Afzwemmen voor je diploma
€ 13,50
Losse les diplomavaardigheden