Diploma zwemmen

Diploma zwemmen

Het is zo ver! Je mag diplomazwemmen voor je A, B of C zwemdiploma. Spannend, maar ook super tof dat je al zo ver bent. Aangezien je alle ABC zwemlessen hebt gevolgd ben jij helemaal klaar voor het afzwemmen. Je mag nu laten zien dat jij daadwerkelijk alle vaardigheden beheerst en daarmee jouw diploma in handen mag nemen.


Hoe gaat het diploma zwemmen in zijn werk?

Dit uur ga jij laten zien hoe goed jij je zwemvaardigheden kan uitvoeren. Onder water, duiken, door het gat, zwemmen met kleren aan? De instructeur geeft de groep diverse opdrachten die uitgevoerd mogen worden.

Natuurlijk mogen je familie, vriendjes, opa of oma mee komen om je aan te moedigen. Aan de zijkant van het bad staan banken waarop van iedere diplomazwemmer 2 volwassenen plaats kunnen nemen. De overige fans mogen kijken vanuit het sportcafé. Kinderen zijn niet toegestaan in de zwemzaal.
Diploma behaald? We zetten met z’n alle de polonaise in om het te vieren! Uiteraard onder het genot van een gezellig muziekje! Vergeet dus zeker niet om je fotocamera mee te nemen zodat al je familieleden dit heugelijke moment terug kunnen zien!

Kledingvoorschriften diplomazwemmen

Het is belangrijk dat je de onderstaande kleding meeneemt, voor elk diploma gelden er andere voorschriften. Kijk dus goed dat je de juiste kleren inpakt.

Extra tip: neem een extra tas voor je natte spullen mee en was de kleding na het zwemmen niet. Wasmiddel is heel slecht voor de kwaliteit van het water. Laat de kleding dus netjes opdrogen. 


Datums afzwemmen A-B-C zwemdiploma

We plannen de afzwemmomenten op vaste tijdstippen gedurende het hele jaar door, meestal is dit één keer per 3 maanden. Wanneer jij er klaar voor bent hangt helemaal af van je persoonlijke situatie. Voor een A diploma zwemtraject zijn er gemiddeld zo’n 60 zwemlessen nodig.