Watergewenning

Watergewenning

Onze watergewenningslessen zorgen zoals de naam het al zegt: dat je aan het water went.
Het is ons doel om ervoor te zorgen dat je kind zonder vrees het water in gaat. Niet bang zijn en lekker spetteren zonder angst.

Je kan deze lessen zien als een voortraject op de ABC- zwemlessen of het zwemmen in kleine groepen. Op een speelse en laagdrempelige manier maken we je kind eerst vertrouwd met het water.

Voorbeelden van wat we doen tijdens watergewenning?
- Spelletjes
- In het water springen
- Huppelen in het water
- Spetteren

Het belangrijkste is dat niets MOET tijdens deze les. We bekijken per kind wat er nodig is om het kind vertrouwd met het water te maken. Zoals aangegeven staat plezier centraal en ga je samen met andere kindjes aan de slag om niet meer bang te zijn in het water. Na deze lessen kun je doorstromen naar een regulier ABC- zwemtraject of naar het zwemmen in kleine groepen traject.


Wanneer is watergewenning geschikt voor jouw kind?

  • Je kind is bang in/voor water
  • Er is gebleken dat ABC zwemmen nog te vroeg is


Wanneer vinden de lessen plaats?

Deze lessen zijn op vrijdag van 17.00 - 17.30 uur.

 

Wil je je inschrijven?

Zijn het de eerste zwemlessen bij Pica Mare?

We hebben verschillende zwemlesvormen, hier gaat altijd eerst een adviesles aan vooraf om te bepalen welk lesvorm het beste bij je zoon of dochter past. Mochten er bijzonderheden zijn dan kun je deze aangeven in het opmerkingen veld.

Inschrijven hiervoor kan via onze online portal:

Easyswim Portal - Inschrijven

 

Sociale veiligheid

In Pica Mare volgen wij de gedragscode van de zwembadbranche. Het indienen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is daarnaast een eis voor al onze nieuwe medewerkers. Is er desondanks echt iets mis of maak u zich grote zorgen? Dan kunt u anoniem terecht bij de meldlijn van het NOC*NSF, via telefoonnummer: (0900) 202 55 90 (€ 0,10 per minuut). De deskundige hulpverleners van het meldpunt zijn 24 uur per dag bereikbaar, ook in het weekend en op feestdagen. 

Wat kosten deze lessen?

Watergewenning
€ 59,80
Maandabonnement
maandabonnement (automatische incasso) 30 minuten les, maximaal 6 kinderen in groep
€ 62,50
Inschrijfgeld
Eenmalig inschrijfgeld voor het zwemabonnement, het Easyswim Pro zwempak van en paskosten