Oefenen voor diploma zwemmen

Oefenen voor het ABC zwemdiploma.

Wanneer je deelneemt aan het reguliere ABC zwemlessen traject is dit een verplicht oefentraject waarbij je de routing voor het diplomazwemmen gaat doornemen. Samen met een ervaren instructeur ga je aan de slag met zwemslagen, zwemvaardigheden, conditietraining, maar ook de ervaring van het ‘afzwemmen’ worden geoefend. Een perfecte voorbereiding voor de grote dag, samen met andere zwemgenootjes ga je op een plezierige manier aan de slag met je zwemskills.

Belangrijke data zwemles 2024 / 2025

Wat zijn de voordelen?

  • Omgaan met drukte
  • Routing diplomazwemmen wordt doorlopen
  • Opbouwen conditie
  • Begeleiding vanuit ervaren instructeurs
  • Een vooraf afgesproken tijdstip met je groep


Zwemmen met kleding aan

Omdat je voor je diploma ook met kleding aan moet zwemmen gaan we dit samen oefenen. We organiseren 4 lessen: 2 mét en 2 zonder extra kleding over de badkleding. We infomeren je tijdig wanneer en welke kleding je mee mag nemen.

 

Kledingvoorschriften diplomazwemmen

Het is belangrijk dat je de onderstaande kleding meeneemt, voor elk diploma gelden er andere voorschriften. Kijk dus goed dat je de juiste kleren inpakt. 

Extra tip: neem een extra tas voor je natte spullen mee en was de kleding na het zwemmen niet. Wasmiddel is heel slecht voor de kwaliteit van het water. Laat de kleding dus netjes opdrogen. 

 

Extra oefenen met je papa of mama of andere volwassenen?

Dat mag! Buiten dit oefentraject kun je ook samen met je papa of mama aan de slag om je voor te bereiden op het diploma zwemmen. Dit kan tijdens onze ‘oefenuurtjes’. Hieronder vind je de dagen en tijdstippen terug. Je gaat zelf met je begeleider aan de slag met de diplomavaardigheden. Voordeel is dat er altijd een instructeur aanwezig is die je tips kan geven. Kinderen die bij Pica Mare op les zitten of ingeschreven staan voor zwemles krijgen gratis toegang, de begeleider betaalt het reguliere tarief. Bij het oefenuurtje is het zwemvest niet verplicht. Kinderen zonder diploma moeten onder begeleiding van 1 ouder/verzorger. (1 op 1 dus) Heb jij je aangemeld voor de ABC zwemlessen? Dan mag je ook gebruik komen maken van deze oefenuurtjes met je papa of mama!
Ma
17:30 - 18:30
Oefenuurtje met ouder
Zo
10:30 - 11:00
Oefenuurtje met ouder
Ma
17:30 - 18:30
Oefenuurtje met ouder
Zo
10:30 - 11:00
Oefenuurtje met ouder