Snelcursus zwem ABC

Snelcursus zwem ABC  

Voor kinderen vanaf 5 jaar bieden we bij Pica Mare in Gennep een snelcursus kind zwemmen aan. Jouw kind doorloopt dezelfde zwemtechnieken en vaardigheden als bij een regulier ABC zwemtraject maar dan in een hoger tempo. Binnen tien maanden is dan A, B en C diploma behaald! 
 
Hoe zien deze lessen er dan uit? 
Je hebt 1 keer in de week 1,5 uur les van een vaste instructeur. We bouwen wel een garantie in dat er maximaal 10% van de lessen mag worden gemist, anders kunnen we de looptijd van 10 maanden namelijk niet garanderen. Is jouw kind wel altijd aanwezig geweest of tot maximaal 10% afwezig en zijn de diploma’s niet binnen de 10 maanden, dan gaat jouw kind op onze kosten het ABC traject afmaken  in de reguliere zwemles.
Tijdens een les wordt in een groepje met maximaal 9 kinderen aan de slag gegaan om de zwemtechnieken te oefenen. Ook bij deze lessen is er aandacht voor plezier in het water, maar is ons uiteindelijke doel om de kinderen ‘zelfredzaam’ in het water te maken. 

 

Kan iedereen deelnemen aan een snelcursus?  

Niet ieder kind zal het fijn vinden om deel te nemen aan een snelcursus. Aangezien we in een hoger tempo door de lessen heengaan moet dit wel passen. Daarnaast is het erg belangrijk dat de deelnemers goed de instructies kunnen volgen en fysiek voldoende ontwikkeld zijn om aan de normen van het Nationale Zwemdiploma te kunnen voldoen. 

 
Tijdens een advielsles, die iedere deelnemer zal doorlopen bekijken we of je mag deelnemen aan de snelcursus of dat het beter is dat je het reguliere ABC zwemtraject doorloopt. 

De minimale leeftijd voor de snelcursus is 5 jaar. 

Voordelen van een snelcursus kind zwemmen: 

  • Binnen tien maanden je A-, B- en C diploma en zwemveilig 
  • 1,5 uur les van een vaste instructeur 
  • Gezellig en vertrouwd: met een vaste groep wordt het hele traject doorlopen 
  • Tijdens het zwemmen worden de kinderen voorbereid op het diploma zwemmen 

 

Pica Mare: de enige zwemlesaanbieder in Gennep met de Licentie Nationale Zwemdiploma's 

Bij Pica Mare vinden wij veiligheid in het water erg belangrijk. Het is dan ook niet voor niets dat wij aan alle kwaliteitscriteria voldoen om de Licentie Nationale Zwemdiploma's te mogen dragen.  

“De Licentie Nationale Zwemdiploma’s is een instrument om de kwaliteit van het zwemonderwijs en het diplomazwemmen voor het Zwem-ABC en het vervolgaanbod op een zo hoog mogelijk niveau te krijgen en te houden”, aldus de Nationale Raad Zwemveiligheid. 

De Nationale Raad Zwemveiligheid is een organisatie die als doel heeft om door middel van de licentie de borging van veiligheid en kwaliteit van leren zwemmen te stimuleren. Kies je voor Pica Mare als zwemlesaanbieder dan weet je dat we voldoen aan de kwaliteitsstandaard van de zwembranche. 

 

Zwemlessen in extra warm water 

In Pica Mare hoeft u niet bang te zijn voor blauwe lippen en rillende kinderen. Bij ons ligt de watertemperatuur 2 tot 4 graden hoger dan bij soortgelijke accommodaties. Door dit warme water houdt je kind het langer vol en zal er meer rendement uit elke zwemles worden gehaald. 

  

De zwemniveau's 

Zwemniveau - A 

Zelfredzaamheid in het water is bij dit niveau het belangrijkste einddoel. Een kind moet op een veilige manier leren zwemmen en te allen tijde zichzelf in het water kunnen redden. Veel van onze leskinderen zijn al gestart met baby- of peuterzwemmen en hebben zo op een speelse manier al kennisgemaakt met het water. 

Wat gaan we doen? 

Drijven op de buik en de rug, klimmen op matten, lekker ravotten in het water. Alles om te zorgen dat jouw kind vrij wordt in het water. Daarnaast leren we de zwemslagen aan op een speelse manier. 
Het eerste wat we jouw kind gaan leren is hoe hij of zij op de rug op een veilige manier aan de kant kan komen. Dit is de basis van ons programma. 

Wanneer je kind er klaar voor is mag hij of zij op voor het zwemdiploma A.  De looptijd van een normaal traject is gemiddeld 60 lessen. 

Zwemniveau - B 

Bij dit niveau gaan we de zwemslagen verfijnen en de conditie opbouwen. We trainen goed op techniek van de slagen en zullen jouw kind hierin coachen. Daarnaast oefenen we diverse survival technieken. 
 
Net als bij het zwemdiploma A, zijn er ook bij dit niveau weer verschillende vaardigheden die jouw kind moet beheersen.  

Zwemniveau - C 

Nu gaan we jouw kind klaar maken om helemaal zelfstandig te kunnen zwemmen. 
Met desoriëntatie technieken vergroten we de zelfredzaamheid. Denk aan koprollen van de waterkant af, een koprol in het water maken en leuke spelletjes op en onder de mat. 
Nadat het laatste traject van ABC zwemlessen is doorlopen kan jouw kind ook een hoekduik en een helphouding uitvoeren. Kort door de bocht: jouw zoon of dochter kan overleven in het water. 
 
Met het A, B en C diploma op zak ben je zwemveilig! 

 
Zwemmen met de EasySwim Pro 

Bij Pica Mare zwemmen we met het 'EasySwim Pro' zwemvest. Deze zit inbegrepen in de inschrijfkosten, en ontvang je bij de eerste zwemles. Naar mate jouw kind zelfstandig kan zwemmen is deze uiteindelijk natuurlijk niet meer nodig. 

 

Leerlingvolgsysteem: de ouder als educatieve partner 

Wij werken met een leerlingvolgsysteem waarmee je de vorderingen van jouw kind bij kunt houden. Via ons online klantenportal is het verder mogelijk je kind af te melden voor de zwemles, alle belangrijke gegevens op te zoeken inclusief de betaalgeschiedenis en staat er een archief van onze berichten. Op deze manier maken we je graag onze partner in het zwemlestraject van je kind! 

 

Schrijf je kind nu in! 

We hebben verschillende zwemlesvormen, hier gaat altijd eerst een (gratis) adviesles aan vooraf om te bepalen welk lesvorm het beste bij jouw kind past. Mochten er bijzonderheden zijn dan kun je deze aangeven in het opmerkingen veld.  
We geven zwemlessen aan kinderen vanaf 4 jaar, voor de snelcursus geldt een minimale leeftijd van 5 jaar. Inschrijven kan vanaf 3 jaar oud: het voordeel is dat er vanaf het moment van inschrijving al gebruik gemaakt kan worden van de oefenuurtjes.

Inschrijven hiervoor kan via onze online portal:  

Easyswim Portal - Inschrijven

 

Sociale veiligheid

In Pica Mare volgen wij de gedragscode van de zwembadbranche. Het indienen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is daarnaast een eis voor al onze nieuwe medewerkers. Is er desondanks echt iets mis of maak u zich grote zorgen? Dan kunt u anoniem terecht bij de meldlijn van het NOC*NSF, via telefoonnummer: (0900) 202 55 90 (€ 0,10 per minuut). De deskundige hulpverleners van het meldpunt zijn 24 uur per dag bereikbaar, ook in het weekend en op feestdagen. 

Wanneer vinden deze lessen plaats?

Vr
14:30 - 16:00
Zwem ABC snelcursus
Za
11:45 - 13:15
Zwem ABC snelcursus
Vr
14:30 - 16:00
Zwem ABC snelcursus
Za
11:45 - 13:15
Zwem ABC snelcursus

Wat kost deze cursus?

Zwem ABC snelcursus
€ 960,50
Snelcursus kindzwemmen ABC
10 maanden snelcursus voor zwemdiploma A, B en C, incl. oefenlessen, diploma en medaille
€ 62,50
Inschrijfgeld
Eenmalig inschrijfgeld voor het zwemabonnement. Dit is inclusief het accommodatie pasje, het Easyswim Pro zwempak , 3 x gratis koffie/thee koffie/theekaart met 3 consumpties, 4 x recreatief zwemmen (met een betalende volwassenen) en de gratis adviesles.
€ 4 x 240,20
Snelcursus kindzwemmen ABC in 4 termijnen
10 maanden snelcursus voor zwemdiploma A, B en C, incl. oefenlessen, diploma en medaille (in 4 termijnen)