ABC Zwemmen

ABC Zwemlessen

Leren zwemmen doe je bij Pica Mare in Gennep. ABC zwemlessen waarbij je op verschillende niveaus diverse zwemvaardigheden gaat leren beheersen.
Je kan in diverse lesvormen deelnemen aan een ABC traject. Zo bieden we reguliere zwemlessen, een snelcursus maar kun je ook in een aandacht groepje trainen voor je zwemdiploma. En dat alles op een leuke en veilige manier.


Nationale Norm Zwemveiligheid

Bij Pica Mare vinden wij veiligheid in het water erg belangrijk. Het is dan ook niet voor niets dat wij aan alle kwaliteitscriteria voldoen om de Licentie Nationale Zwemdiploma’s te mogen dragen. 

“De Licentie Nationale Zwemdiploma’s is een instrument om de kwaliteit van het zwemonderwijs en het diplomazwemmen voor het Zwem-ABC en het vervolgaanbod op een zo hoog mogelijk niveau te krijgen en te houden”, aldus de Nationale Raad Zwemveiligheid.

De Nationale Raad Zwemveiligheid is een organisatie die als doel heeft om door middel van de licentie de borging van veiligheid en kwaliteit van leren zwemmen te stimuleren. Kies je de voor De Joffer als zwemlesaanbieder dan weet je dat we voldoen aan de kwaliteitsstandaard van de zwembranche.

 

De zwemniveau's

Zwemniveau - A

Zelfredzaamheid in het water is bij dit niveau het belangrijkste einddoel. Een kind moet op een veilige manier leren zwemmen en ten allen tijde zichzelf in het water kunnen redden.
Vaak zijn onze deelnemers al gestart met baby zwemmen en hebben ze op een speelse manier al kennisgemaakt met het water.


Wat gaan we doen?

Drijven op de buik en de rug, klimmen op matten, lekker ravotten in het water. Alles om te zorgen dat je vrij wordt in het water. Daarnaast leren we de zwemslagen aan op een speelse manier.
Het eerste wat we je gaan leren is hoe je op je rug op een veilige manier aan de kant kan komen. Dit is de basis van ons programma.

Wanneer je er klaar voor bent mag je op voor het zwemdiploma A.  De looptijd van een normaal traject is gemiddeld 60 lessen.

Zwemniveau - B

Bij dit niveau gaan we de zwemslagen verfijnen en de conditie opbouwen. We trainen goed op techniek van de slagen en zullen je hierin coachen. Daarnaast gaan we zorgen dat je geen angst hebt in het water,  dit oefenen we met toffe survival technieken.

Net als bij het zwemdiploma A, zijn er ook bij dit niveau weer verschillende vaardigheden die je moet beheersen. Onze instructeurs helpen je bij de ontwikkeling en maken je klaar voor het diplomazwemmen.

Zwemniveau - C

Nu gaan we je klaar maken om helemaal zelfstandig te kunnen zwemmen.
Met desoriëntatie technieken vergroten we je zelfredzaamheid. Denk aan koprollen van de waterkant af, een koprol het water maken, en leuke spelletjes op en onder de mat.
Nadat jij het laatste niveau van ABC zwemlessen hebt doorlopen kun je ook een hoekduik en een helphouding uitvoeren. Kort door de bocht: je kan overleven in het water.

Met het A, B en C diploma op zak ben je hartstikke zwemveilig!

*De reguliere lessen ongeacht niveau duren 45 minuten per les, bij de snelcursus zwem je 90 minuten per week.

 

Zwemmen met de EasySwim Pro

Bij Pica Mare zwemmen we met het het 'EasySwim Pro' zwemvest. Deze kun je bij ons aanschaffen, maar mag je ook zelf kopen. Dit regel je zelf en het is belangrijk dat je dit de eerste zwemles meeneemt. Naar mate je zelfstandig kunt zwemmen heb je deze straks natuurlijk niet meer nodig.

 

Wil je je inschrijven?

Zijn het de eerste zwemlessen bij Pica Mare?

We hebben verschillende zwemlesvormen, hier gaat altijd eerst een adviesles aan vooraf om te bepalen welk lesvorm het beste bij je zoon of dochter past. Mochten er bijzonderheden zijn dan kun je deze aangeven in het opmerkingen veld. We geven zwemlessen aan kinderen vanaf 4 jaar, voor de snelcursus geldt een minimale leeftijd van 5 jaar. Natuurlijk mag je wel al eerder inschrijven en dan mag je gebruik maken van de oefenuurtjes.

Inschrijven hiervoor kan via onze online portal:

Easyswim Portal - Inschrijven

Wanneer vinden de lessen plaats?

Bekijk hier wanneer de verschillende zwemlessen plaatsvinden.
Ma
15:00 - 16:30
ABC zwemles
Di
15:00 - 17:30
ABC zwemles
Wo
15:00 - 18:00
ABC zwemles
Vr
16:00 - 18:45
ABC zwemles
Za
10:00 - 13:15
ABC zwemles
Ma
15:00 - 16:30
ABC zwemles
Di
15:00 - 17:30
ABC zwemles
Wo
15:00 - 18:00
ABC zwemles
Vr
16:00 - 18:45
ABC zwemles
Za
10:00 - 13:15
ABC zwemles

Wat kosten deze lessen?

ABC-zwemlessen
€ 56,70
Maandabonnement
€ 30,00
Inschrijfgeld
Eenmalig inschrijfgeld voor zwemabonnement (incl paskosten)
€ 69,20
Diploma pakket
Afzwemmen voor je zwemdiploma. Incl. 3 oefenlessen, 1 testles, je diploma en medaille
€ 24,70
Diploma zwemmen
Afzwemmen voor je diploma
€ 13,50
Losse les diplomavaardigheden