Zwemmen met een beperking

Zwemmen met een beperking

Bij Pica Mare Gennep willen we voor iedereen een ontspannen zwemuurtje kunnen bieden. Zo bieden we op dinsdag een zwemuur aan voor mensen met een beperking. Daarnaast kun je ook op donderdag komen Aqua joggen. Samen met onze ervaren instructeurs beleven de deelnemers op een speelse manier een zwemles in het water. Uiteraard mag de begeleiding ook mee waardoor we nog meer interactie kunnen creëren.

De groepsgrootte varieert en bestaat daarbij uit deelnemers en hun begeleiders.  Doordat we altijd voldoende instructeurs inzetten kunnen we extra zorg en aandacht geven aan onze zwemmers.


Wat doen we tijdens deze les?

Op een speelse manier zijn we lekker bezig in het water. Het is goed voor de motoriek en de ontwikkeling van de spieren. Water maakt ons gewichtloos en daardoor wordt het sporten en het trainen van de spieren een stuk gemakkelijker.

Zwemmen met een beperking is mogelijk bij Pica Mare en biedt onze deelnemers de mogelijkheid fit en vitaal te blijven.


Dichterbij Gennep zwemt bij Pica Mare

Op dit moment maakt Stichting Dichterbij Gennep gebruik van ons lesprogramma. Wij vroegen Dichterbij om een reactie op onze lessen:
Op donderdagavond ga ik, Amber, samen met mijn oma Aqua joggen. Oma haalt mij op en dan gaan we samen zwemmen. Ik vind het leuk om dat samen met oma te doen. Bewegen met een slurf, lopen en met de armen zwaaien. Ger (de badmeester) doet het voor en dan moet ik het nadoen. Normaal hebben we een wetbelt om, nu met de corona mogen we die niet om. We zwemmen ook baantjes en gaan na de les in het bubbelbad als het open is. Na de les douchen we, kleden we ons aan, drinken we een kopje koffie en brengt oma me naar huis. Groetjes Amber". 

Wanneer vinden de lessen plaats?

Di
17:30 - 18:30
Zwemmen met een beperking
Di
17:30 - 18:30
Zwemmen met een beperking
Contact Pica Mare

Pica Mare Gennep

Pica Mare, dé sportaccommodatie in regio Gennep waar je kan sporten, zwemmen, ontspannen én kan genieten van culturele bijeenkomsten.