Aqua therapie

Aqua therapie

Aqua therapie is het bewegen in het water met een beperking of medische aandoening in een groepslesverband. Ben je herstellende van een operatie? Heb je reuma of een andere aandoening waardoor je niet aan de reguliere sportlessen kan deelnemen? Dan is deze lesvorm interessant voor jou.

Hoe ziet een les Aqua therapie eruit?

We zorgen allereerst dat het water lekker warm is, dat betekent dat het water een temperatuur van 33 graden heeft. Dit werkt ontspannend en we weten dat onze deelnemers baat hebben bij het warme water.
Alle oefeningen starten we vanuit de uitgangshouding. Je drijft met een wetbelt in het water en focust op het ontspannen van je lichaam. We gaan vervolgens aan de slag met ademhalingstechnieken en de instructeur geeft verschillende oefeningen die je op eigen niveau en tempo kan uitvoeren.

Persoonlijke instructies
De vaste instructeur is bekend met jouw klachten en/of beperkingen en zal hier gedurende de les rekening mee houden. Uit ervaring is gebleken dat onze vorm van therapie een positieve bijdrage aan hersteltrajecten geeft, maar ook een meerwaarde biedt voor een positieve mindset.

De groepsgrootte bestaat uit maximaal 14 deelnemers, onze instructeur geeft altijd voldoende aandacht voor vragen en persoonlijke begeleiding.

Herstellen na corona

Heb je corona gehad? Kamp je nog steeds met benauwdheidsklachten en lukt het je niet om fit te worden? Fysiotherapie geprobeerd, maar nog steeds niet op niveau? Onze lessen en het warme water kunnen je helpen om weer op te krabbelen. Je leert op een juiste manier adem te halen en het water zal je helpen te ontspannen. Onze instructeur geeft je net als de rest van de groep oefeningen die je tijdens de les, maar ook thuis kunt opvolgen.

Waarom is deze lesvorm geschikt voor jou?

  • Je bent aan het herstellen of revalideren van een operatie
  • Je hebt een medische aandoening waardoor je niet aan reguliere sportlessen kan deelnemen
  • Het warme water is een groot pluspunt voor mensen met reuma of fybromyalgie
  • Er is een ervaren instructeur aanwezig die persoonlijke begeleiding geeft

Aqua therapie is uniek in de regio Gennep, en we hebben bij Pica Mare al veel mensen van hun klachten mogen afhelpen. Het warme water en de ontspanningstechnieken zorgen voor een perfecte combinatie waarin de deelnemer in alle rust en op eigen tempo kan herstellen.

Boek je gratis proefles

Wil je zelf ervaren wat deze therapiesessie inhoudt? We nodigen je graag uit om een keer gratis mee te doen. Heb je hier interesse in, stuur dan een mail naar picamare.fs@vebego.nl of kom langs bij de receptie.

 

Wanneer vinden de lessen plaats?

Wo
09:00 - 10:00
Aqua Therapie
Do
20:00 - 21:00
Aqua Therapie
Vr
09:30 - 10:30
Aqua Therapie
12:00 - 13:00
Aqua Therapie
Wo
09:00 - 10:00
Aqua Therapie
Do
20:00 - 21:00
Aqua Therapie
Vr
09:30 - 10:30
Aqua Therapie
12:00 - 13:00
Aqua Therapie

Wat zijn de kosten voor deze lessen?

Aqua Sporten
€ 9,70
Entree los bezoek
Losse entree voor Aqua sportles
€ 37,40
Maandabonnement
Onbeperkt Aqua sportlessen volgen, persoonsgebonden. excl (eenmalig) paskosten € 12,50
€ 97,00
12-bezoekenkaart
6 maanden geldig. Excl. eenmalige paskosten € 12,50
€ 194,00
25-bezoekenkaart
12 maanden geldig. Excl. eenmalige paskosten € 12,50
Contact Pica Mare

Pica Mare Gennep

Pica Mare, dé sportaccommodatie in regio Gennep waar je kan sporten, zwemmen, ontspannen én kan genieten van culturele bijeenkomsten.