ABC Zwemlessen met EasySwim

ABC Zwemlessen met EasySwim

Leren zwemmen doe je bij de Joffer in Voerendaal. Dit kan ook een feestje zijn voor uw kind! De Nationale Norm Zwemveiligheid en de EasySwim methodiek zorgen ervoor dat kinderen sneller, beter, veiliger maar vooral met plezier leren zwemmen.

 

Nationale Norm Zwemveiligheid

Bij De Joffer vinden wij veiligheid in het water erg belangrijk. Het is dan ook niet voor niets dat wij aan alle kwaliteitscriteria voldoen om de Licentie Nationale Zwemdiploma’s te mogen dragen.  

“De Licentie Nationale Zwemdiploma’s is een instrument om de kwaliteit van het zwemonderwijs en het diplomazwemmen voor het Zwem-ABC en het vervolgaanbod op een zo hoog mogelijk niveau te krijgen en te houden”, aldus de Nationale Raad Zwemveiligheid.

De Nationale Raad Zwemveiligheid is een organisatie die als doel heeft om door middel van de licentie de borging van veiligheid en kwaliteit van leren zwemmen te stimuleren. Kies je de voor De Joffer als zwemlesaanbieder dan weet je dat we voldoen aan de kwaliteitsstandaard van de zwembranche.

 

Zwemmen met het EasySwim drijfpak

Met de EasySwim methode kiezen we ervoor om te zwemmen met het EasySwim drijfpak. Hierdoor zijn de ervaringen die de kinderen opdoen veel natuurlijker en sluiten we beter aan bij hun hoge bewegingsdrang. Dit zorgt voor de beste ontwikkeling van het watergevoel. Met het EasySwim drijfpak vóelen kinderen zich ook veiliger én hebben ze de volledige bewegingsvrijheid, waarmee alle ervaringen die ze opdoen zo natuurlijk mogelijk zijn. 

Het EasySwim drijfpak t.w.v. €45,- dien je zelf eenmalig aan te schaffen. Deze kun je bij ons kopen en het drijfpak kan ook bij ons gepast worden onder de openingstijden.

Werken in groepjes, met aandacht voor ieder kind

We willen dat er binnen onze lessen een hoge intensiteit is en voorkomen dat kinderen lang en vaak stilzitten op de kant. Daarom wordt er iedere les in groepjes gewerkt. Hierdoor kan de lesgever ieder kind goed helpen op zijn of haar eigen niveau. Hierdoor worden kinderen meer gemotiveerd, wordt de effectiviteit beduidend hoger en kan de oefenstof meer afgestemd worden op het individuele leerniveau.

Een goede relatie, een goede sfeer

De relatie tussen de lesgever en de kinderen is bepalend voor de sfeer. Daarom ligt binnen de EasySwim methode nadrukkelijk de focus op verbondenheid. Dit komt onder andere tot uiting door de kinderen tijdens de zwemopleiding zoveel mogelijk bij dezelfde lesgever en in hetzelfde groepje te laten zwemmen. Ook geven we veelal vanuit het water les. Op deze manier is de lesgever dichtbij de kinderen.

Hoge betrokkenheid van de kinderen

Het hoogste leerrendement wordt behaald wanneer kinderen betrokken zijn. Om dit te stimuleren, is er binnen de les veel aandacht voor het creëren van een rijke leeromgeving. In combinatie met betekenisvolle oefenstof worden kinderen geprikkeld en uitgedaagd om te ontdekken en te leren.

De oefenstof

Tijdens de beginfase (het voortraject) van de opleiding staat met name het ontdekken en ervaren centraal. Dit leidt ertoe dat je kind zich op een veilige en ontspannen manier kan bewegen en oriënteren in het water en een optimaal watergevoel ontwikkelt. We starten tevens vroegtijdig met survivaloefeningen. Op deze manier leert je kind zich te redden in dieper water. Dit vergroot de veiligheid van de les (en daarbuiten) én het zelfvertrouwen van je kind aanzienlijk.

Wanneer je kind het voortraject goed heeft doorlopen, is de basis gelegd voor het hoofdtraject. Hierin ligt de nadruk op het aanleren van de zwemslagen en –vaardigheden. En door het brede voortraject verloopt het aanleren van de zwemslagen makkelijker, soepeler en sneller!

De lesgevers bieden uitdagende en uitnodigende lessen die optimaal aansluiten bij het motorisch leren én de belevingswereld van je kind.

Vragen en inschrijven

Wil je graag meer weten? Stuur ons dan een e-mail naar dejoffer.fs@vebego.nl of neem telefonisch contact met ons op via 045 - 575 12 68. 

Je kunt je zoon/dochter ook meteen inschrijven via de link op de inschrijfpagina.

 

Wanneer vinden de lessen plaats?

Bekijk hier wanneer de verschillende zwemlessen plaatsvinden. Let op: in de vakanties hebben we een aangepast rooster, waarover we je via een nieuwsbericht en in de les over informeren
Ma
15:30 - 18:45
Easyswim opleiding A
Di
15:30 - 17:55
Easyswim opleiding A
Wo
14:40 - 15:25
ABC zwemlessen (zij-instroom, proefles)
15:30 - 17:55
Easyswim opleiding A
Do
15:30 - 16:20
ABC zwemlessen A-Diploma
16:20 - 17:10
ABC zwemlessen (B-diploma)
17:10 - 17:55
ABC zwemlessen (C-diploma)
Vr
15:30 - 17:55
Easyswim opleiding A
Ma
15:30 - 18:45
Easyswim opleiding A
Di
15:30 - 17:55
Easyswim opleiding A
Wo
14:40 - 15:25
ABC zwemlessen (zij-instroom, proefles)
15:30 - 17:55
Easyswim opleiding A
Do
15:30 - 16:20
ABC zwemlessen A-Diploma
16:20 - 17:10
ABC zwemlessen (B-diploma)
17:10 - 17:55
ABC zwemlessen (C-diploma)
Vr
15:30 - 17:55
Easyswim opleiding A

Wat kosten deze lessen?

ABC zwemlessen
€ 11,55
Per zwemles
Let op! De zwemlessen worden maandelijks achteraf via automatische incasso afgeschreven. Het te betalen bedrag wordt gebaseerd op het aantal zwemlessen x € 11,- die in de betreffende maand hebben plaatsgevonden, ongeacht aan- of afwezigheid.
€ 21,00
Inschrijfgeld
Eenmalig inschrijfgeld voor zwemabonnement (incl paskosten)
Diploma zwemmen
€ 15,75
Diploma
€ 27,30
Diploma en afzwemmen (les)
ABC Snelcursus

Sportcomplex De Joffer

De Joffer, hét sportcomplex in Voerendaal waar je kunt zwemmen, sporten én kunt ontspannen in de sauna en horeca faciliteiten.