Gedragscode Zwembadbranche

Zwembaden, zwemscholen en zwemverenigingen streven naar een klimaat zonder ongewenste intimiteiten. Het is belangrijk dat ongewenst gedrag wordt voorkomen en bestreden binnen de zwembadbranche. De Gedragscode Zwembranche geeft een objectieve norm over wat wel en niet kan.

In de Gedragscode Zwembranche staat beschreven hoe de zwemonderwijzer in het vak hoort te staan en wat ouders, bezoekers en collega’s mogen verwachten. Deze gedragscode geeft (zwembad)personeel, vrijwilligers, ouders en kinderen houvast en bescherming. Bekijk de volledige Gedragscode Zwembranche hier.

Sporten in een veilige omgeving is iets wat voor iedereen vanzelfsprekend zou moeten zijn. Grensoverschrijdend gedrag kan hierbij echt niet. Lees meer over diverse onderwerpen zoals pesten en sociale veiligheid in corona tijd op het meldpunt voor veilige sport.

 

Telefonisch meldpunt

NOC*NSF pakt een coördinerende rol op om afwijkingen van de regels, waarden en normen in de sport tegen te gaan. Wil je iets melden met betrekking tot grensoverschrijdend gedrag? Dat kan via dit meldpunt.

ABC Snelcursus

Sportcomplex De Joffer

De Joffer, hét sportcomplex in Voerendaal waar je kunt zwemmen, sporten én kunt ontspannen in de sauna en horeca faciliteiten.